انواع دندان مصنوعی (پروتز دندان) ثابت و متحرک

01

دندان‌های مصنوعی تجهیزاتی هستند که برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته مورد استفاده قرار می‌گیرند بطوری که فرد بتواند از یک رژیم غذایی سالم و لبخندی مطمئن لذت ببرد. دندان مصنوعی را می‌توان برای تمیز کردن از دندان خارج کرد بنابراین تحت عنوان متحرک شناخته می‌شود. دندان مصنوعی بطور سفارشی و با توجه به ابعاد دهان بیمار ساخته می‌شود. دندان‌های مصنوعی هیچگاه نمی‌توانند جای عملکرد دندان‌های طبیعی را بگیرند مگر اینکه توسط ایمپلنت در جای خود نگه داشته شوند. همچنین از نظر عاطفی نیز جایگزینی برای دندان‌هایی که نقش حیاتی در تصویر خوب از بدن، احساس جوانی و سلامت دارند نخواهند بود. با این حال، بیشتر دندان‌های مصنوعی به اندازه کافی می‌توانند عملکرد دندان‌های از دست رفته را داشته باشند و با وجود آنها می‌توان بطور واضح صحبت کرد و بیشتر غذاها را خورد.

اگر دندان‌هایتان از دست رفته باشند، یکی از گزینه‌ها برای جایگزین کردن آنها استفاده از دندان مصنوعی است. دندان مصنوعی، متحرک می‌باشد بدین معنی که هنگام تمیز کردن دندان‌های باقیمانده یا خوابیدن باید آنها را بیرون آورد. متخصصین ما در کلینیک دندانپزشکی ویستا تمام فرایندی که باید برای تهیه دندان مصنوعی انجام داد را توضیح داده و نیازها و گزینه‌های درمانی شما را مورد بحث قرار خواهند داد. دستورالعمل‌های مراقبتی لازم برای دندان‌های مصنوعی ارائه خواهند شد؛ دندان های مصنوعی، دندان‌های باقیمانده و دهان را باید بطور کامل تمیز کرد. مراجعه منظم به دندانپزشک به حفظ بهداشت دهان و دندان کمک کرده و باعث طولانی شدن طول عمر دندان‌های مصنوعی خواهد شد. برای دریافت مشاوره تخصصی یا جهت رزرو نوبت از متخصصین ما می‌توانید با تماس حاصل فرمایید.

انواع دندان مصنوعی


دندان مصنوعی کامل

2

این نوع دندان‌های مصنوعی هنگامی مورد استفاده قرار می‌گیرند که تمام دندان‌ها افتاده باشند. برای جایگزین کردن دندان‌های فک بالا، دندان مصنوعی شامل یک بخش به رنگ گوشت بر پایه اکریلیک است که لثه‌ها و سقف دهان را می‌پوشانند. این کار باعث می‌شود که کل مجموعه‌ی دندانهای مصنوعی محکم در جای خود قرار گیرد. با اینکه دندان‌های مصنوعی کامل برای فک پایین مشابه هستند، اما پایه اکریلیک آنها بطور معمول شکلی مانند نعل اسب دارد تا از پوشاندن زبان جلوگیری شود. دندان‌های مصنوعی فوری در همان روز کشیدن دندان نصب می‌شوند. در نتیجه در طول دوره بهبودی، دندان خواهید داشت. برای انجام اصلاحات لازم برای دندان‌های مصنوعی فوری نیاز به مراجعات اضافه‌ای خواهد بود. دلیل این مراجعات تنظیم کردن دندان‌های مصنوعی با بهبودی لثه‌ها و استخوان‌های اطراف آنها است.

دندان مصنوعی جزئی

3

این نوع دندان‌های مصنوعی زمانی استفاده می‌شوند که برخی از دندان‌ها در یکی از فک‌ها باقی مانده باشند. دندانهای مصنوعی جزئی متحرک پروتزی است که در فضاهایی که دندان‌ها افتاده‌اند، قرار می‌گیرد. دندان‌های جایگزین به یک پایه پلاستیکی متصل می‌شوند که در برخی موارد می‌تواند به قاب فلزی متصل باشد که وظیفه‌ی آن نگه داشتن دندان مصنوعی در جای خود است. برخلاف بریج‌ها، دندان‌های مصنوعی جزئی می‌توانند جایگزین هر تعداد دندان افتاده باشند. یک نقش مهم دیگر دندانهای مصنوعی این است که از حرکت سایر دندان‌ها جلوگیری می‌کند.

دندان مصنوعی نوع مکشی

4

در دندانهای مصنوعی نوع مکشی از مجموعه‌ای از جام‌های مکش کوچک استفاده می‌شود که از لاستیک سیلیکونی نرم ساخته شده‌اند و با ملایمت بدون تحریک بافت دهان به آن می‌چسبند. این نوع دندانهای مصنوعی را می‌توان جهت ترمیم فک بالا و پایین برای بیماران دارای سطوح تخت ایجاد شده در جای دندان‌ها استفاده کرد. هرگونه دندان مصنوعی را می‌توان به راحتی تبدیل به دندان مصنوعی نوع مکشی کرد.

اوردنچر

5

اوردنچر در بالای دندان‌های طبیعی یا ایمپلنت‌های دندانی قرار می‌گیرد. بسیاری از بیماران از لق بودن دندانهای مصنوعی خود که هنگام صحبت کردن یا غذا خوردن حرکت کرده یا حتی به بیرون می‌افتد، گله دارند. یک روش برای حل این مشکل ساخت یک صفحه دندان است که بر روی پایه‌ای بر زیر آن متصل می‌شود. نگه داشتن برخی از دندان‌های طبیعی یا قرار دادن ایمپلنت‌های دندان در استخوان زیر دندان مصنوعی به حفظ سلامت استخوان فک نیز کمک خواهد کرد.

روش تهیه دندان مصنوعی


6

برای این منظور معمولاً نیاز به چندین جلسه طی چند هفته خواهد بود؛ قالب‌ها و اندازه‌گیری‌ها به منظور ایجاد یک دندان مصنوعی سفارشی گرفته می‌شوند. برای دندان‌های مصنوعی معمول، نیاز به چندین جلسه جهت امتحان آنها خواهد بود تا از اندازه بودن آنها بر روی فک، و مناسب بودن شکل و رنگ آنها اطمینان حاصل شود. برای دندان‌های مصنوعی فوری نیاز به زمان بیشتری می‌باشد زیرا دندان‌ها تا زمان تهیه دندانهای مصنوعی داخل دهان باقی می‌مانند؛ بنابراین اغلب نیاز به قالب‌ها و اندازه‌گیری‌های اضافه‌ای خواهد بود.

در جلسه نهایی، ما مطمئن خواهیم شد که دندانهای مصنوعی در داخل دهان راحت بوده و احساس طبیعی داشته باشد. کمبود دندان‌ها در دهان بر استخوان فک تاثیر می‌گذارد، استخوان تا حدی کوچک می‌شود و در نهایت بر وضعیت قرارگیری دندان‌های مصنوعی تاثیر می‌گذارد. ممکن است دندانپزشک استفاده از مینی ایمپلنت‌هایی را در فک برای حفظ تراکم استخوان و شکل طبیعی صورت توصیه کند. ایمپلنت ‌ها همچنین در نقش پایه‌هایی برای متصل شدن دندانهای مصنوعی به آنها عمل می کنند؛ این امر به دندانهای مصنوعی کمک می‌کند تا در هنگام غذا خوردن و صحبت کردن در جای خود بماند و حرکت آن به حداقل برسد.

عادت کردن به دندان مصنوعی


7

یاد گرفتن استفاده از دندانهای مصنوعی مانند یادگیری دوچرخه‌سواری است، در واقع نیاز به تمرین است و هرچه جوان‌تر باشید سریع‌تر یاد می‌گیرید. در ادامه نکاتی برای راحت شدن استفاده از دندان مصنوعی ارائه شده است:

  • دندان‌های مصنوعی پایین همیشه شل‌تر از بالا هستند. در هنگام غذا خوردن سعی کنید با عقب بردن زبان آنها را پایین نگه دارید.
  • سعی کنید همزمان با هر دو طرف دهان غذا بخورید. ابتدا غذاهای نرم (تخم مرغ، ماهی و نان نرم) مصرف کنید.
  •  در مورد مشکل تکلم خود نگران نباشید زیرا این مشکل خود به خود و به سرعت اصلاح می‌شود. برای کمک به حل مشکل تکلم می‌توانید با صدای بلند از روی کتاب بخوانید.
  •  در دو یا سه شب اول باید دندان‌های مصنوعی را در دهان خود نگه دارید تا دهان به آنها عادت کند. پس از آن در هنگام شب آنها را از دهان خارج کنید زیرا موجب سالم‌تر ماندن لثه‌ها می‌شود.
  •  هنگامی که دندانهای مصنوعی را بیرون می‌‌آورید همواره آنها را در آب سرد نگه دارید زیرا در صورت خشک شدن ممکن است تغییر شکل دهند.
  • حتی با وجود دندان مصنوعی، همچنان باید از دهان خود مراقبت کنید. هر روز پیش از قرار دادن دندان مصنوعی، لثه‌ها، زبان و کام دهان خود را با یک مسواک نرم مسواک بزنید تا جرم‌ها از بین بروند و گردش خون افزایش یابد.
  •  دندانهای مصنوعی را در هنگام شب با آب سرد، صابون مایع و یک مسواک سخت تمیز کنید. آب داغ ممکن است زیان‌آور باشد.
  • محکم شدن دندانهای مصنوعی در جای خود زمان می‌برد. همیشه باید چند روز به دندانهای مصنوعی جدید اجازه دهید تا بطور مناسب و راحت در جای خود قرار گیرد.

هزینه


هزینه‌ی دندانهای مصنوعی بسته به عوامل متعددی متغیر می‌باشد. این تفاوت در هزینه ناشی از زمان ساخت، هزینه‌ی مصالح و تجربه‌ی دندانپزشک دارد.

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • من ۳۶ سالمه تمام دندون هام کشیدم و بودجه کمی دارم آیا دندان اقساطی دارین؟ نزدیک یک ساله کشیدم ولی نمیتونم بذارم لطفا راهنمایی کنید؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید