مینی ایمپلنت : مزایا، مراحل و عوارض

مینی ایمپلنت

از دست‌ دادن دندان‌ها به معنای استفاده از دندان مصنوعی یا کاشت ایمپلنت‌های دندانی پرهزینه است. اما در حال‌ حاضر از یک روش جدیدتر برای جبران دندان‌های از دست ‌رفته استفاده می‌شود که برای همه‌ی افراد به ‌ویژه افراد مسن، مناسب است. مینی ایمپلنت‌ ها مانند ریشه دندان عمل می‌کنند و امکان قرار دادن روکش یا دندان مصنوعی را فراهم می‌کنند. شناخت مزایای این ایمپلنت‌ها به شما کمک می‌کند تا در خصوص نحوه‌ی ترمیم دندان‌های آسیب‌دیده، پوسیدگی، یا دندان‌هایی که در سن پیری از دست می‌روند تصمیم بهتر و دقیق‌تری بگیرید.

مینی ایمپلنت‌ ها برای افرادی که از هزینه‌های ناشی از کاشت دندان نگران هستند یا افرادی که کاشت کامل ایمپلنت آنها را اذیت می‌کند، روش مناسبی است. مینی ایمپلنت‌ها به زیباشدن لبخند و عملکرد کامل دندان کمک می‌کنند.

متخصصین ما به شما در انتخاب مینی ایمپلنت‌ ها کمک می‌کنند. هدف متخصصین جایگزین‌ کردن دندان‌های آسیب‌دیده با دندان‌های ثابت و دائمی با ظاهری طبیعی است. برای کسب اطلاعات بیشتر یا تعیین وقت نوبت با شماره‌های  تماس بگیرید.

مطالعه در مورد ایمپلنت

ساختار مینی ایمپلنت ‌ها


مینی ایمپلنت ‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به‌جای ریشه طبیعی دندان عمل کنند. این مینی ایمپلنت ‌ها از تیتانیوم ساخته ‌شده‌اند و کلسیم فسفات روی آن‌ها اسپری شده ‌است. ساختار مینی ایمپلنت ‌ها به گونه‌ای طراحی‌ شده‌ است که فرآیند التیام دندان‌ها را تسریع کنند. قسمت سر ایمپلنت به توپ شباهت زیادی دارد که در محل مخصوص خود جایگذاری می‌شود، این ساختارها دندان را در محل مشخص شده نگه ‌می‌دارند. این دندان‌ها در بافت لثه قرار‌داده می شوند و می‌توانند فشار قابل توجهی را تحمل کنند.

مزایا


مینی ایمپلنت ‌ها برای افرادی که تمایلی به استفاده از جراحی‌های تهاجمی دندان ندارند و همچنین افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می‌کنند مناسب است. یکی از مزایای مهم این ایمپلنت‌ها این است که این روش برای افرادی که دچار تحلیل استخوان شده‌اند یک روش درمانی کاربردی است. دندانپزشک می‌تواند بر اساس کیفیت و تراکم استخوان فک به‌طور همزمان چهار مینی ایمپلنت را در فک قرار دهد. در کاشت مینی ایمپلنت‌ ها برخلاف ایمپلنت‌های کامل از جراحی تهاجمی استفاده نمی‌شود که این مسئله باعث می‌شود استفاده از مینی ایمپلنت ‌ها به گزینه‌ی مناسب‌تری تبدیل شود و هزینه کاشت آن‌ها نیز بسیار کم‌تر است. در صورتی که بیمار تعداد زیادی ایمپلنت نیاز داشته‌باشد تعداد جلسات مراجعه به پزشک افزایش می‌یابد.

متداول‌ترین کاربرد مینی ایمپلنت، تثبیت دندان‌های پایین است؛ با این حال می‌توان آن‌ها را در هر قسمتی از دهان کار گذاشت.

در بخش زیر به تعدادی از مزایای مرتبط با مینی ایمپلنت ‌ها اشاره می‌کنیم:

  • خوش‌بو شدن تنفس
  • واضح صحبت ‌کردن
  • راحت‌ شدن و گاز زدن و جویدن موادغذایی
  • ساده‌تر شدن فرآیند تمیزکردن دندان‌ها
  • انطباق بیشتر دندان‌ها
  • افزایش میزان موفقیت و کاهش درد
  • عدم نیاز به چاک ‌کردن لثه و بخیه ‌زدن
  • عدم نیاز به چسب یا مواد سازنده‌ی استخوان
  • فاسد نشدن موادغذایی بین دندان‌
  • نتایج دائمی
  • کوتاه ‌بودن زمان درمان

تفاوت مینی ایمپلنت ‌ها و ایمپلنت‌های قدیمی


ابعاد ایمپلنت‌های قدیمی و مینی ایمپلنت‌ ها از مهم‌ترین و مثبت‌ترین تغییر آن‌ها محسوب می‌شود. قطر استاندارد ایمپلنت‌ها بیش از 3 میلی‌متر است اما قطر مینی‌ ایمپلنت ‌ها کمتر از 3 میلی‌متر است. عرض داخلی مینی‌ ایمپلنت‌ ها 8/1 میلی‌متر است که باید به ‌طور صحیح درون استخوان فک قرارداده شود تا اتصال ایمن بین فک و دندان کاشته ‌شده برقرارشود. ایمپلنت‌های قدیمی با انجام جراحی دندان به استخوان فک متصل می‌شود اما روکش مینی ایمپلنت ‌ها از استخوان ساخته‌ شده که باعث اتصال سریع ایمپلنت با استخوان فک می‌شود. در قسمت فوقانی ایمپلنت یک عدد پیچ وجود دارد که یه یک مهره وصل می‌شود که بخشی از دندان مصنوعی است. بیش از 50 سال است که از ایمپلنت برای دندان‌های از دست‌ رفته استفاده می‌شود و یک روش مفید و کارآمد است. مینی ایمپلنت ‌ها در مقایسه با بریج‌های مرسوم مطمئن‌تر هستند.

قرار دادن مینی ایمپلنت ‌ها درون فک


حدود یک ساعت طول می‌کشد تا فرآیند کاشت و جایگذاری مینی ایمپلنت انجام‌شود. دندانپزشک می‌تواند چهار ایمپلنت را با فاصله mm5 از یکدیگر در فک پایین قراردهد. دندانپزشک قبل از جایگذاری مینی ایمپلنت از ابزارهای مختلف تشخیصی برای یافتن محل مناسب کاشت ایمپلنت استفاده می‌کند.

در بخش زیر به‌طور خلاصه روش جایگذاری مینی ایمپلنت ‌ها را بیان می‌کنیم:

  • ماده‌ی بی‌حسی به درون لثه تزریق می‌شود.
  • برای نصب هر ایمپلنت، حفره‌ی کوچکی درون استخوان فک قرارداده می‌شود.
  • هر ایمپلنت در جای خود قرارداده و محکم می‌شود.
  • در پایان از ابزار مخصوص دندانپزشکی برای ثابت ‌کردن ایمپلنت استفاده می‌شود.
  • دندان مصنوعی با اندازه مینی ایمپلنت مطابقت داده‌ می‌شود و محل نصب آن مشخص می‌شود.
  • سپس دندان مصنوعی به لابراتوار فرستاده می‌شود تا حفره‌های لازم در آن ایجاد شود.

پس از انجام تغییرات لازم در دندان‌ها، می‌توان آن‌ها را روی ایمپلنت نصب کرد. مهره‌های هر ایمپلنت درون سوراخ‌های دندان نصب می‌شود؛ به این ‌ترتیب دندان به ‌خوبی روی بافت لثه قرار می‌گیرد. مینی ایمپلنت ‌ها دندان را به ‌خوبی و برای تمام عمر در محل خود حفظ می‌کنند. تقریبا در همه‌ی موارد، نیازی به بخیه نیست و بیمار پس از اتمام کار درد چندانی احساس نمی‌کند. بیمار باید پس از اتمام کاشت دندان از غذاهای نرم استفاده‌کند. بیمار می‌تواند در صورت تمایل دندان را خارج‌ کرده و تمیز کند.

مراقبت‌های پس از نصب دندان


دندان مصنوعی و مینی ایمپلنت‌ های نصب‌ شده همانند دندان‌های طبیعی هستند بنابراین باید آن‌ها را تمیز کرد. این دندان‌ها نیز می‌توانند باعث التهاب لثه شوند؛ بنابراین باید موادغذایی باقیمانده در اطراف آن‌ها را برطرف کرد. به‌علاوه ممکن است این مواد وارد مهره شوند و وضعیت دندان را به خطر بیاندازند. پایه‌های نصب‌ شده نیز نیاز به شستشو دارند.

معایب


یکی از معایب مینی ایمپلنت‌ ها این است که به‌عنوان دندان جایگزین توصیه نمی‌شوند. در حقیقت هنگامی‌که برای ثابت ‌کردن دندان‌های فک پایین به‌کار می‌روند کارآیی بیش‌تری دارند. احتمال عدم موفقیت نصب ایمپلنت‌ها وجود دارد اما با مراقبت و درمان می‌توان این احتمال را کاهش داد. در افرادی که به دندان مصنوعی نیاز دارند یا افرادی که به ساختارهای محافظت ‌کننده‌ی دائمی نیازدارند، استفاده از مینی ایمپلنت بسیار محبوب است. با مراقبت از دندان و چک‌آپ‌های به‌ موقع، ریسک خرابی مینی ایمپلنت ‌ها کاهش می‌یابد و می‌توان سالیان سال از آن‌ها استفاده کرد.

هزینه


مینی ایمپلنت‌ها به ‌لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به‌ صرفه‌اند. هزینه آن‌ها براساس ابعاد، تعداد و محل نصب متغیر است. مینی ایمپلنت ‌ها در مقایسه با ایمپلنت‌های استاندارد ارزان‌تر هستند و یک روش مناسب و کم هزینه برای جبران دندان‌های از دست ‌رفته محسوب می‌شوند. دندانپزشک در خصوص هزینه‌های مرتبط اطلاعات لازم را در اختیار بیمار قرار می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *