ایمپلنت (کاشت دندان): بررسی کاندیدای مناسب، مراحل و عوارض احتمالی

کاشت دندان

ایمپلنت یا همان کاشت دندان اغلب از مناسب‌ترین روش‌ درمانی برای دندان‌های از دست رفته است. اگر دندانی دچار پوسیدگی شده باشد، تاج دندان و ریشه هر دو ازبین خواهند رفت. ایمپلنت دندانی پیچ‌های ساخته‌شده از جنس تیتانیوم هستند و به‌عنوان ریشه مصنوعی دندان استفاده می‌شود. وقتی دندانپزشک ایمپلنت را داخل استخوان فک کار گذاشت، به‌ منظور حفظ و نگهداری پروتز و یا ساختارهای فوقانی سیستم ایمپلنت، اباتمنت را روی ایمپلنت قرار می‌دهد.افرادی که به‌ دلیل بیماری لثه یا جراحات وارده یک یا چند دندان خود را ازدست می‌دهند اغلب به این نوع از درمان‌های دندانپزشکی روی می‌آورند. دندانپزشک برای ارائه نوعی درمان مناسب، بسیاری از سیستم‌های ایمپلنتی مختلفی را پیشنهاد می‌دهد و تمام تلاش او این است که دندان جدید خیلی زود با استخوان‌های اطراف پیوند بخورد.

مهم نیست که یک دندان، چند دندان و یا تمام دندان‌های خود را از دست داده‌اید چرا که ایمپلنت‌ دندانی می‌توانند در اصلاح طرح لبخند و یا بهداشت دهان و دندان شما نقش به‌سزایی داشته باشند. بنابراین برای داشتن یک لبخند زیبا اول به فکر مشاوره با یک دندانپزشک باشید تا وی تشخیص دهد که آیا ایمپلنت‌های دندانی گزینه مناسبی برای شما هستند یا خیر. متخصصین کلینیک دندانپزشکی ویستا با بررسی وضعیت شما بهترین و مناسب‌ترین نوع درمان را پیشنهاد خواهند داد. برای آشنایی با روش‌ها و انواع مختلف ایمپلنت و کاشت دندان در کلینیک دندانپزشکی ویستا می‌توانید با ما تماس حاصل فرمایید.

تعرفه سال ۱۴۰۲ برای یک واحد ایمپلنت طرح کره به همراه روکش آن دوازده میلیون تومان میباشد .

انواع کاشت دندان


امروزه بیش‌ از 500 نوع مختلف ایمپلنت دندانی وجود دارد که تحت عناوین ایمپلنت‌های استاندارد، معمول، مینی و میکرو شناخته شده‌اند. مینی ایمپلنت‌ها همانند ایمپلنت‌های معمول هستند با این تفاوت که اندازه آن‌ها کوچکتر است.ایمپلنت‌های مینی-میکرو در طرح‌های متنوع و بسیار کوچک و باریک ساخته شده‌اند. این نوع ایمپلنت‌ها موقت هستند و به‌گونه‌ای طراحی شدند که درصورت نیاز قابل برداشتن هستند.

ایمپلنت‌های جایگزین یک دندان

این نوع ایمپلنت همان‌طور که از نامش پیداست جایگزین یک دندان ازدست رفته می‌شود و یک تاج دندانی بر روی آن سوار می‌شود.

ایمپلنت‌های جایگزین چند دندان

اگر چندین دندان از دست رفته باشد، جراح برای پشتیبانی ازبریج (پل) از ایمپلنت‌ های چندتایی استفاده خواهد کرد. هر بریج 3واحدی با دویا چند ایمپلنت حمایت خواهد شد. برای پرکردن کامل فک حداقل تعداد ایمپلنتی که مورد نیاز است 4 تا 8 عدد می‌باشد.

ترکیبی از بریج‌های موقت و ثابت

وقتی ایمپلنت‌ها برای حمایت از بریج‌های ثابت استفاده می‌شوند جراح ایمپلنت‌های موقت یا قابل برداشت را به ایمپلنت‌های ثابت متصل کرده وبه‌صورت ترکیبی استفاده خواهد کرد.

ایمپلنت‌ اندوستیل

این نوع ایمپلنت که از رایج‌ترین نوع ایمپلنت‌ در بین جراحان است شبیه پیچ کوچک بوده ودر داخل استخوان‌فک واقعی قرار می‌گیرد.

ایمپلنت ساب‌ پریوستیل

این نوع ایمپلنت داخل بافت لثه و برروی استخوان‌ فک قرار می‌گیرد. ایمپلنت ساب‌پریوستیل برای بیمارانی که مشکل استخوان‌فک داشته و نمی‌توانند پیوند استخوانی را بپذیرند گزینه مناسبی خواهد بود.اگر هیچ دندانی در دهان بیمار وجود نداشته باشد یک پل ثابت همراه با ایمپلنت‌های دندانی در لثه بیمار کار گذاشته خواهد شد. این روش بهترین و ماندگارترین راه‌حل برای افرادی است که تمام دندان‌های خود را از دست داده‌اند.

روش ایمپلنت بدون جراحی یا تکنیک پانچ

روش کاشت دندان از طریق ایمپلنت معمولا بطریقه جراحی و باز کردن لثه است . در کلینیک ویستا متخصص ایمپلنت با روش بدون جراحی و با پانچ کردن لثه عمل کاشت ایمپلنت را درون استخوان فک انجام میدهد . برای این کار متخصص نیاز به یک رادیوگرافی سه بعدی از فک شما دارد تا کار را با نهایت دقت انجام دهد .

ایمپلنت بدون جراحیمزایای روش کاشت به طریق پانچ

این روش کاشت در صورتیکه شما کاندید مناسبی برای این طریقه باشید محاسن زیادی دارد که عبارتند از:

  • مدت عمل کاشت ایمپلنت به یک سوم کاهش می یابد .( مدت زمان شکافتن لثه و کنار زدن آن از روی استخوان و بخیه زدن لثه در پایان کار حذف میشود .)
  • میزان خونریزی در حین عمل و بهد از آن بسیار کم و ناچیز خواهد بود .
  • در حین عمل و بعد از آن درد نخواهید داشت .
  • تورم و کبودی بعد از عمل وجود ندارد .
  • دقت کاشت در صورتیکه توسط متخصص ایمپلنت با تجربه صورت گیرد بیشتر است .
  • امکان عفونت بعد از جراحی بسیار کم میشود .
  • عمل بالا دادن کف سینوس یا سینوس لیفت با این روش ساده تر و سریعتر صورت میگیرد .
  • بعد از عمل کاشت بلافاصله میتوانید به امور روزمره خود بپردازید .

عوامل موفقیت کاشت دندان


عوامل بسیاری در موفقیت ایمپلنت نقش دارند. چند عنصر رایج که دندانپزشک ایمپلنت دندانی شما دنبال آن خواهد بود عبارتند از:

محافظت با استخوان کافی

محافظت با استخوان کافی

از آن جایی که ایمپلنت‌های دندانی به استخوان فک جوش می‌خورند تا تکیه گاه دندان باشد، تراکم استخوان کافی و کیفیت آن یکی از مهم ترین الزامات موفقیت ایمپلنت دندانی است. کودکان اغلب برای ایمپلنت دندانی واجد شرایط نیستند زیرا استخوان‌های آن‌ها به اندازه کافی رشد نکرده‌اند. گرافت استخوان یا مینی ایمپلنت گاهی اوقات برای بیمارانی که محافظت کافی از سوی استخوان ندارند در نظر گرفته می‌شوند.

سلامت کلی مناسب

از آن جایی که دندانپزشکی ایمپلنت نیاز به یک فرآیند جراحی دارد، مهم است که شما در سلامت کلی خوبی باشید. بیمارانی که سیگار می‌کشند، الکل مصرف می‌کنند یا مبتلا به دیابت هستند، معمولا میزان موفقیت کمتری در ایمپلنت‌های دندانی دارند، زیرا این مسائل می‌توانند سلامت دهان را کاهش داده و بر روند بهبودی ایمپلنت تاثیر بگذارند.

لثه‌های سالم

لثه‌های سالم

لثه‌های سالم برای محافظت از ایمپلنت‌های دندانی جدید لازم است زیرا با استخوان فک جوش می‌خورند. بیماران مستعد خطر بالای بیماری پریودنتال (لثه) اغلب نارسایی ایمپلنت دندان را تجربه می‌کنند.

تعهد به بهداشت دهان

ایمپلنت دندان نیاز به بهداشت دهان و دندان عالی دارد. تعهد به مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه، همراه با مراجعه دوره ای به دندانپزشک، بسیار مهم است. به یاد داشته باشید که این عادت‌های بهداشتی برای حفظ سلامت و قدرت دندان‌های طبیعی شما بسیار مهم است.

عدم کشیدن دندان‌ها روی هم

اگر در مبارزه با بروکسیسم یا دندان قروچه مشکل دارید، به دندانپزشک ایمپلنت دندان خود صحبت کنید. نشان داده شده است که این مسئله میزان موفقیت دندانپزشکی ایمپلنت را کاهش می‌دهد.

مراحل کاشت دندان


اما تمام مراحل یک ایمپلنت دندانی دقیقا چه مدت طول می‌کشد؟ بیایید گام به گام آن را تحلیل کنیم:

مشاوره اولیه

مشاوره اولیه

اولین چیزی که باید انجام دهید این است که با دندانپزشک ایمپلنت خود مشورت کنید. در طول این مراجعه، آن‌ها یک معاینه دندانپزشکی جامع انجام خواهند داد، یک اشعه ایکس از دهان شما می‌گیرند، و قالبی از دندان‌های شما تهیه می‌کنند. بعد از این، دندانپزشک تان با شما درباره برنامه درمانی توصیه شده، مراحل انجام فرآیند، زمانبندی همه چیز و آنچه در طول بهبودی انجام می‌شود، صحبت می‌کند. همچنین می‌توانید در مورد اینکه آیا نیاز به پیوند استخوان دارید یا نه صحبت کنید. در طول این مشاوره، مرحله اول فرآیند را تنظیم خواهید کرد.

گرافت استخوان و کشیدن دندان

اگر پیوند استخوان داشته‌اید، ممکن است 4-8 ماه طول بکشد تا فک شما برای اولین ایمپلنت آماده شود. این زمان اجازه می‌دهد تا استخوان شما به درستی بهبود یابد.

قرار دادن ایمپلنت

سپس می‌توانید برای ایمپلنت آماده شوید، که پیچ فلزی می‌باشد که به استخوان شما وارد می‌شود و به عنوان تکیه گاه برای کل پروتز عمل می‌کند. این فرآیند می‌تواند 15 دقیقه تا نیم ساعت طول بکشد و شما به خاطر بیهوشی تمام وقت را در خواب هستید. پس از قرار دادن ایمپلنت در استخوان فک، فرآیند بهبودی می‌تواند تا 3 ماه برای فک پایین و تا 5 ماه برای فک بالا طول بکشد. پس از دریافت ایمپلنت برای دهان خود و بهبودی، برای مرحله بعدی آماده می‌شوید.

قرار دادن کولار بهبودی و/یا روکش موقت

قرار دادن کولار بهبودی

پس از اینکه ایمپلنت‌ها با استخوان فک شما ادغام شدند، آماده مرحله بعدی می‌شوید، که دریافت کولار بهبودی و احتمالا روکش موقت است. دندانپزشک کولار جراحی (همچنین روکش بهبودی) را بر روی سر ایمپلنت قرار می‌دهد – این امر به هدایت بافت لثه به سمت بهبودی کمک می‌کند. این قطعه یک تکه فلزی است که لثه‌ها را دور از ایمپلنت نگه می‌دارد. این کولار برای 7 روز باقی خواهد ماند. بعد از این زمان، که در طی آن بافت شما باید بهبود یابد، دندانپزشک آن را برمی‌دارد و به سراغ مرحله بعدی می‌رود.

قرار دادن پایه پشتیبان

سپس پایه ایمپلنت قرار داده می‌شود، که بخشی است که پیچ را به ایمپلنت وصل می‌کند و از روکش پشتیبانی خواهد کرد. هنگامی که پایه قرار داده شد، دندانپزشک شما قالب دیگری از هر دندان قابل جایگزینی می‌گیرد. سپس یک روکش موقت دریافت می‌کنید در حالی که بافت شما همچنان در حال بهبودی است و در اطراف دندان مصنوعی مانند دندان‌های طبیعی شما شکل می‌گیرد. روکش موقت را برای چهار تا شش هفته استفاده می‌کنید. در طول این زمان، روکش دایمی شما ساخته خواهد شد.

قرار دادن روکش دائمی

اکنون برای مرحله نهایی فرآیند – روکش را قرار دهید. روکش که بخش شبیه دندان است، می‌تواند به داخل پایه پیچ شود یا در جای خود چسبانده شود. گزینه دوم به طور معمول بهتر و طبیعی تر به نظر می‌رسد زیرا سوراخ پیچی وجود ندارد، که می‌تواند در برخی از زاویه‌ها قابل مشاهده باشد. تا آنجا که به روکش مربوط است، شما دو نوع اصلی دارید و دندانپزشک می‌تواند انتخاب کند.

دستورالعمل‌های بعد از جراحی ایمپلنت


مهم نیست که کدام نوع پروتز را انتخاب می‌کنید و یا دندانپزشک شما طی چند مرحله ایمپلنت را قرار می‌دهد، شما احتمالا دچار تورم، درد، خونریزی اندک و کبودی خواهید شد. اگر هر یک از این علائم شما را نگران می‌کند یا به نظر می‌رسد بیشتر از حد طبیعی طول کشیده است، با دندانپزشک خود تماس بگیرید تا وقت ملاقاتی تنظیم نمایید.

مراقبت از ایمپلنت

اساسا شما باید همان گونه که از دندان‌های طبیعی خود مراقبت می‌کنید، از ایمپلنت خود نیز مراقبت نمایید. شما باید 2-3 بار در روز مسواک بزنید، روزانه نخ دندان بکشید و با دهانشویه‌های غیر الکلی شستشو دهید. همچنین، مهم است که هر 6 ماه یک بار برای بررسی به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

اشعه ایکس

اشعه ایکس

دندانپزشک ممکن است در طی مراجعه‌های پیگیری شما، اشعه‌های بیشتری داشته باشد. آنها به دنبال نحوه جوش خوردن ایمپلنت، پایه و روکش به هم و احتمال بروز هر گونه مشکل در جهت گیری آن‌ها هستند.

عمر و دوام ایمپلنت‌های دندانی چقدر است؟


عمر و دوام ایمپلنت‌های دندانی

عمر و دوام ایمپلنت‌ها بسته به مراقبت شما دارند. اگر از ایمپلنت به خوبی مراقبت نکنیم در نهایت روی آن جرم بسته و اگر درمان نکنیم منجربه عفونت لثه، ورم و خونریزی می‌شود. ایمپلنت‌هایی که به خوبی مراقبت شوند به دو شرط مانند دندان‌های طبیعی عمر کرده و یا حتی همیشگی خواهند بود، اول این‌که در استخوان‌فکی که شرایط مناسب را داشته کار گذاشته شوند ودوم ازکیفیت بالایی برخوردار باشند.

همان‌طور که هرازگاهی دندان‌های طبیعی ممکن است نیاز به ترمیم‌هایی از قبیل روکش یا پر کردن‌ دندان داشته باشند ایمپلنت‌ها نیز بعد از سال‌ها ممکن است نیاز به ترمیم داشته باشند. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از مشکلات احتمالی ایمپلنت‌ها درآینده درسال حتما یک‌بار برای چکاپ به دندانپزشکی مراجعه کنیم.

عوارض کاشت دندان


همانند هر جراحی دیگر، خطرات احتمالی وجود دارد. در ایمپلنت‌های دندانی، این احتمال وجود دارد که به علت عفونت، مشکل بایت، ساییدن دندان‌ها به هم یا دندان قروچه، ایمپلنت با شکست مواجه شود. این مسئله ممکن است باعث بی حسی یا سوزن سوزن شدن شود، هر چند این مشکل ممکن است موقتی باشد تا زمانی که عصب بهبود یابد. اما این احتمال وجود دارد که عصب بهبود نیابد. در صورت دریافت ایمپلنت در فک بالا، این احتمال وجود دارد که ایجاد حفره در فک، به سینوس‌های بالای دندان‌های بالایی برسد، که ممکن است منجر به عفونت شود. برای جلوگیری از این اتفاق، دندانپزشک قبل از عمل جراحی اشعه ایکس انجام می‌دهد تا بدانند که اعصاب یا سینوس‌های مجاور در کجا قرار دارند

هزینه کاشت دندان


رایج‌ترین سؤال در مورد ایمپلنت، قیمت و هزینه آن است. حقیقت امر این است که هزینه ایمپلنت دندان ممکن است در بین دندانپزشکان متغیر باشد اما این روش در هر صورت مقرون به صرفه است زیرا برای بقیه عمر بیمار دوام خواهد داشت [www.aaid-implant.org]. در اين كلينيک از انواع بهترين برندهای ايمپلنت استفاده می گردد و هزينه هر كدام متفاوت است و بطور مثال قيمت يک واحد ايمپلنت و روكش آن هشت میلیون تومان می باشد واضح است كه در صورت نياز به بازسازی استخوان هزينه ان به مبلغ فوق اضافه می گردد.

سوالات رایج کاشت دندان


در این بخش می‌توانید پاسخ سوالات خود درباره ایمپلنت دندان را بیابید.

چه مدت طول می‌کشد؟

در بسیاری از موارد، ایمپلنت ممکن است قرار داده شود و یک دندان موقت می‌تواند همزمان با کشیدن دندان تهیه شود. در موارد دیگر، ایمپلنت قرار می‌گیرد و باید تا چند ماه قبل از قرار دادن دندان نهایی بهبود یابد. فرآیند ایمپلنت دندان معمولا 3 ماه برای فک پایین و 4 ماه برای فک بالا طول می‌کشد تا ایمپلنت به طور کامل با استخوانتان ادغام شود. با این حال، هر کس به طور متفاوتی بهبود می‌یابد، بنابراین پزشک‌تان پیشرفت شما را از نزدیک نظارت خواهد کرد. ما برای مراقبت‌هایی که در مطب مان ارائه می‌دهیم، 100٪ متعهد هستیم.

آیا مجبورم بدون دندان باشم؟

لازم نیست که بدون دندان جایگزین به خانه بروید. اگر ایمپلنت‌ها بلافاصله با دندان‌های موقتی تکمیل نشوند، پروتز موقت می‌تواند برای شما ساخته شود. اگر در حال حاضر دندان‌های خود از دست داده‌اید، ممکن است با تنظیماتی جزئی برای راحتی در طول دوره بهبودی به استفاده از پروتز متحرک خود ادامه دهید.

آیا پس از قرار گرفتن ایمپلنت نیز باید به مراجعه به دندانپزشک ادامه دهم ؟

بله، باید برای رعایت بهداشت به مراجعه به دندانپزشک به صورت منظم ادامه دهید. لازم است سلامت دهان و دندان خود را حفظ کنید.

آیا برای دریافت ایمپلنت سن بالایی دارم؟

خیر، ایمپلنت هرگز برای شما دیر نیست. بیمارانی که بیش از 90 سال سن دارند، دندان‌های مصنوعی جزیی یا کامل شل شده را با ایمپلنت جایگزین می‌کنند و اظهار نظر‌هایی که بیشتر شنیده می‌شود، این است که «ای کاش این کار را زودتر انجام می‌دادم!» آ‌ن‌ها از مزایای راحت تر جویدن، صحبت کردن و کیفیت زندگی بهتر لذت می‌برند.

سال‌ها از دندان مصنوعی استفاده کرده ام، آیا اکنون می‌توانم به ایمپلنت عادت کنم؟

همه ما چیزهایی را تحمل می‌کنیم که فکر نمی‌کنیم تغییر یا بهبود پیدا نمی‌کنند، اما بر اساس اظهاراتی که از بیماران گذشته و فعلی شنیده ایم، ایمپلنت‌های دندانی دنیای جدیدی را به روی این نا ممکن‌ها باز کرده‌اند. همچنین لازم است در نظر داشته باشید که بدون وجود ایمپلنت استخوان فک شما در طول زمان کوچک می‌شود. ایمپلنت‌های دندانی استخوان را همانند دندان طبیعی تحریک می‌کنند، بنابراین استخوان را سالم نگه می‌دارند.

چقدر قادر به خوردن خواهم بود؟

بیماران به ما می‌گویند که بهبود چشمگیری در توانایی خود برای جویدن غذا داشته‌اند و اکنون می‌توانند به جویدن و خوردن آنچه قبل از اعمال ایمپلنت نمی‌توانستند، بپردازند.

“کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *