شکست و پس زدن درمان ایمپلنت :علت، علائم و درمان

ایمپلنت

ایمپلنت‌های دندان به عنوان موثرترین درمان در جایی محسوب می‌شوند که با پوسیدگی دندان شدید یا افتادگی دندان رو‌به‌رو باشیم. استفاده از ایمپلنت، به عنوان روشی با نتایج زیبایی قابل توجه اثبات شده و می‌تواند دوام بیشتری نسبت به اغلب روش‌های درمانی دیگر مانند بریج دندان داشته باشد. ایمپلنت‌های دندانی گاهی اوقات دچار پس زدگی می‌شوند حتی در صورتی که درمان با بالاترین توجه و دقت انجام شده باشد. با این حال، باید این موضوع را در نظر داشت که وقتی با بدن انسان سر و کار داریم چیزی به نام نتایج مثبت 100 در صد وجود نخواهد داشت. به همین دلیل است که شکست ایمپلنت دندان واقعیتی است که باید‌ آن را پذیرفت. میزان میانگین موفقیت ایمپلنت‌های دندانی حدود 98 درصد است و این بدان معنا است که اگر دندانپزشک، در سال 500 ایمپلنت برای بیماران بگذارد به طور متوسط 10 ایمپلنت از آنها دچار پس زدگی می‌شود. باید به این موضوع توجه داشته باشید که ایمپلنت‌ها نیاز به جراحی دارند و عمل جراحی در اغلب اوقات با موفقیت 100 در صد همراه نمی‌شود حتی اگر درمان با بالاترین دقت انجام شود، ایمپلنت‌ها گاهی اوقات دچار پس‌زدگی می‌شوند.

با این حال، موفقیت یا شکست ایمپلنت شما به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که بسیاری از آن‌ها در محدوده کنترل شما قرار دارند. شکست ایمپلنت بسیار نادر است اما می‌تواند روی دهد. توجه به این موضوع حیاتی است که نباید نشانه‌های پس‌زدگی ایمپلنت را نادیده گرفت چون هر گونه عفونت می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی شدید استخوان فک شما شود. متخصصین ما از آخرین نوآوری‌های تکنولوژیکی و فناوری برای ایمپلنت‌های با کیفیت در بیماران خود استفاده می‌کنند برای کسب اطلاعات بیشتر و یا جهت رزرو نوبت با شماره‌های کلینیک دندانپزشکی تماس بگیرید.

مطالعه در مورد ایمپلنت

علل شکست درمان ایمپلنت


دلایل زیادی برای شکست ایمپلنت وجود دارد. یکی از شایع‌ترین دلایل شکست درمان ایمپلنت، در جایی دیده می‌شود که بیمار و دندانپزشک تلاش می‌کنند به راه‌ حل ارزان‌تری دست پیدا کنند. به همین دلیل است که برخی ایمپلنت‌ها هزینه بالاتری نسبت به ایمپلنت‌های دیگر دارند. برخی دلایل دیگر شکست ایمپلنت دندان التهاب اطراف ایمپلنت است، بیماری عفونی‌ای که باعث التهاب لثه پیرامونی و استخوانی می‌شود که ایمپلنت به تازگی در آن انجام شده که باعث تخریب استخوان حمایت کننده و پشتیبان می‌گردد.

  •  نقایص و کمبودهای مرحله تشخیص: کاربرد ایمپلنت‌ها مستلزم استفاده از پرتوی X پانوگرافیک و 3 بعدی است که برخی دندانپزشکان، به جای آن از روش‌های 2 بعدی استفاده می‌کنند تا مرحله تشخیص را کوتاه‌تر کنند.
  •  اطلاعات ناکافی در ارتباط با شرح حال پزشکی بیمار: بسیاری از شرایط و بیماری‌های پزشکی وجود دارند که می‌توانند بر موفقیت یا شکست درمان با ایمپلنت تاثیر بگذارند. دندانپزشک باید قبل از انجام هر گونه درمان دندانی این موارد را در نظر بگیرد. مصاحبه و تشخیص کامل نیز باید انجام شود تا بتوان از هر گونه عوارضی که بعداً ممکن است ایجاد شوند اجتناب کرد.
  •  نصب نامناسب ایمپلنت: باید ایمپلنت‌های دندان با دقت بالا انتخاب شوند و اگرچه صدها شرکت وجود دارند که اتصالات ایمپلنت دندان تولید می‌کنند اما تعداد محدودی از آنها در برنامه‌های تحقیقاتی خود هشیاری و دقت به خرج می‌دهند. تحقیقات پر‌هزینه است و به همین دلیل است که انجام عمل‌های ایمپلنت دندان هزینه بالایی دارد چون دندانپزشک از اتصالات باکیفیت استفاده می‌کند.
  • کارگذاری نامناسب ایمپلنت: این مشکل ارتباط زیادی با تشخیص نامناسب داشته و در مرحله تشخیص، ارزیابی برای تشخیص مناسب بودن استفاده از ایمپلنت و نوع ایمپلنتی که قرار است استفاده شود صورت می‌گیرد. علت این مساله می‌تواند فقدان ارتباط مناسب بین دندانپزشک معالج بیمار و جراحی باشد که ایمپلنت را تعویض می‌کند.

انواع


انواع پس زدگی یا شکست درمان ایمپلنت عبارتند از:

  • عفونت: ایمپلنت‌هایی که به خوبی در محل تثبیت نشده‌اند و یا استفاده از تکنیک‌های نامناسب می‌تواند باعث عفونت دائمی شود که نیاز به برداشتن پیچ خواهد داشت. اتصالات و ایمپلنت‌های غیراستاندارد بسیار رایج هستند به ویژه زمانی که دندانپزشک از تجربه کافی برخوردار نباشد یا از انواع ایمپلنت ارزانتر استفاده کند.
  • ایمپلنت‌های شل: علت آن استفاده از اتصالات و ایمپلنت‌های غیراستاندارد است اما ممکن است علت دیگر آن، عدم قرار گرفتن ایمپلنت در ساختار استخوانی سخت باشد.
  • اختلال عصبی: اگر از تکنیک مناسبی برای ایمپلنت استفاده نشود ممکن است بی‌حسی، درد یا حس مورمور شدن دائمی ایجاد گردد.

نشانه‌ها و علائم


نشانه‌های رایج و علائم پس زدن ایمپلنت عبارتند از:

  •  حس ناراحتی یا درد، درد ممکن است از نشانه‌های بالقوه‌ای باشد که گاهی اوقات نادیده گرفته می‌شود اما می‌تواند بخشی از فرایند التیام حداقل برای مدت کوتاهی بعد از گذاشتن ایمپلنت باشد. تفاوت اندک در جایی وجود خواهد داشت که مدتی نسبتا طولانی از گذاشتن ایمپلنت سپری شده باشد بدون اینکه مشکلات فوری وجود داشته باشد و درد گاهی اوقات به تازگی ایجاد شده باشد.
  •  نشانه های تورم یا التهاب، معمولا بلافاصله بعد از ایمپلنت، مقداری تورم وجود دارد اما اگر بافت لثه، سرخ به نظر برسد و ملتهب باشد، می‌تواند نشانه عفونت محسوب گردد.
  •  حس اینکه انگار ایمپلنت داخل فک، شل شده یا واقعا بتوان آن را تکان داد.

ایمپلنت سالمی که به خوبی در محل قرار گرفته باشد دقیقا باید حسی مثل دندان خود شما ایجاد کند و نباید اصلاً متوجه آن شوید.

درمان پس زدگی ایمپلنت


نشانه‌های پس زدگی ایمپلنت ممکن است مدت کوتاهی بعد از جراحی ظاهر شود یا در ایمپلنت‌هایی ملاحظه شود که برای چند سال خوب به نظر می‌رسند اما به تدریج با گذشت زمان دچار پس‌زدگی شده‌اند. همواره بهترین کار، کمک گرفتن در اولین مقطعی است که احساس می‌کنید مشکلی وجود دارد و زمان سپری شده از مدت جراحی ایمپلنت را نادیده می‌گیرید. درمان شکست درمان ایمپلنت، به علت شکست بستگی دارد. در مواردی که عفونت لثه باعث پس‌زدگی ایمپلنت شده (با عنوان پری ایمپلنتیتیس شناخته می‌شود) ممکن است درمان صرفا شامل پاک‌سازی ایمپلنت و تمرکز بر استفاده از روش‌های مناسب‌تر حفظ بهداشت دهان در آینده باشد.

اگر شناسایی پری ایمپلنت یونیت به سرعت انجام شده و درمان بلافاصله اغاز شود، پیش آگهی بسیار خوبی وجود خواهد داشت. بعضی وقت‌ها لازم است که ایمپلنت به طور کامل برداشته شود به ویژه در صورتی که شل شده باشد. این کار هر چه زودتر انجام شود بهتر است تا بتوان آسیب وارده به استخوان فک را به حداقل رساند و همچنین ممکن است بتوان ایمپلنت را در زمانی دیگر و وقتی که محل ایمپلنت التیام پیدا کرده جایگزین نمود. گاهی اوقات ممکن است لازم باشد از پیوند استخوان در صورتی استفاده شود که عفونت باعث تخریب شدید استخوان شده باشد. بعضی وقت‌ها این امکان وجود دارد بتوان با استفاده از بافت استخوانی اضافه پیوندی، ایمپلنت در حال خرابی را تقویت کرد.

پیشگیری


اغلب ایمپلنت ها به علت عفونت و التهاب خراب می‌شوند بنابراین مراقبت صحیح از دهان می‌تواند جلوی این اتفاق را بگیرد. عوامل دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند بر موفقیت ایمپلنت تاثیر بگذارند و همه می‌دانند که افراد سیگاری یا کسانی که دچار بیماری‌هایی هستند که باعث اختلال دستگاه ایمنی شده‌اند احتمالا با خطر بالاتری روبرو هستند. البته انتخاب دندانپزشک نیز موثر است چون انتخاب دندانپزشک کاملاً واجد صلاحیت و با تجربه می‌تواند شانس موفقیت را به نفع شما تغییر دهد.

آنچه تفاوت را به وجود می‌آورد این واقعیت است که استفاده از ایمپلنت با سایز مناسب و جایگیری صحیح آن، باعث اجتناب از وارد شدن فشار و بارهای اضافه بر ایمپلنت می‌شود. همچنین باید از این واقعیت آگاه باشید که ایمپلنت‌ها پرهزینه هستند. هزینه مواد و هزینه‌های مربوط به دندانپزشک بالا می‌باشند. همواره می‌توانید راه‌حل ارزان‌تر را پیدا کنید با این حال ممکن است این کار باعث کاهش کیفیت ایمپلنت شده یا دندانپزشک کم‌تجربه‌تری کار درمان را برای شما انجام دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *