درمان جلو بودن دندانها و فک پایین(آندربایت)

آندربایت، وضعیتی است که در آن آرواره پایینی فرد نسبت به فک بالا، به جلو متمایل شده است. این وضعیت، چانه و دندان‌های پایینی را برجسته‌تر می‌کند که معمولا چنین شرایطی دیده نمی‌شود. این وضعیت با عنوان پیش آمدگی فک پایین نیز شناخته می‌شود. در بعضی شکل‌های حاد اندربایت، گفتار فرد نیز دچار مشکل می‌شود و ظاهر صورت می‌تواند غیرعادی باشد. این موارد، مال آکلوژن اسکلتی نامیده می شوند. اندربایت به‌طور خلاصه مال آکلوژن دسته III یا جفت ناجور نامیده می‌شود. آندربایت باید در اسرع وقت، اصلاح شود. این مشکل در کودکان می‌تواند با 100% دقت اصلاح شود ولی در مورد بزرگسالان، تنظیم کامل دو فک امکانپذیر نیست.

فرد باید تحت درمان درازمدت قرار گیرند و در اکثر موارد، تغییرات خاصی در سبک زندگی ممکن است برای هماهنگی با روش‌های درمانی مورد نیاز باشد. متخصصان از والدین می‌خواهند کودکان را حداقل یک مرتبه نزد ارتودنتیست ببرند که اگر مشکل آندربایت وجود دارد، تشخیص داده شود. درمان زمان‌بندی شده، همه مشکلات ظاهری را آرام آرام برطرف می‌کند و مقرون به صرفه هم خواهد بود.

روش درمانی

روش‌های درمانی، بسته به شدت آندربایت (جلو بودن دندان‌ها)، همیشه متفاوت خواهند بود. این روش‌ها به این موضوع نیز بستگی دارند که آیا این شرایط اسکلتی است یا دندانی. دندان‌های نامرتب می‌توانند یکی از علل آندربایت باشند ولی دلیل آن، فک، جلوآمده نیز می‌تواند باشد که به عمل جراحی نیاز دارد. در اکثر موارد، بیمار ممکن است به بریس دندان‌ها قبل از جراحی، به‌عنوان شکلی از درمان برای 9 الی 11 ماه و سپس دوباره پس از جراحی برای 6 الی 9 ماه نیاز داشته باشد. در جلسه مشاوره، متخصصین ما در کلینیک دندانپزشکی ویستا، درمان مناسب برای بهترین نتیجه را پیشنهاد می‌کنند. برای آشنایی بیشتر با روش‌های درمانی آندربایت و دریافت خدمات مشاوره یا جهت رزرو نوبت می‌توانید با شماره‌های تماس حاصل فرمایید.

مطالعه در مورد ایمپلنت

علل


دلایل زیادی برای آندربایت یا جلو بودن دندان‌ها وجود دارند. بعضی از مشهودترین دلایل، به شرح زیر می‌باشند:

  • مشکلات وراثتی مانند سندروم کروزون یا سندروم سلول‌های عصبی پایه
  • مکیدن انگشت به‌طور دائم
  • عادات بد جویدن تند و نامنظم
  • جلو بودن مادرزادی فک پایین

مشکلات مربوط به آندربایت (جلو بودن دندان‌ها) چیست؟


آندربایت موجب مشکلات متعدد، و حتی مشکلاتی در سبک زندگی می‌شود. همیشه ریسک ایجاد مشکلات جدی برای فک وجود دارد. بعضی مشکلات رایج ناشی از آندربایت شامل موارد زیر است:

  • جلوتر بودن فک پایین می‌تواند به درد فک (TMJ)، سردرد و گوش درد بینجامد.
  • در آندربایت، وقتی فک‌ها هم‌تراز نیستند، امکان فرسایش مینای دندان و خطر جدی پوسیدگی دندان وجود دارد.
  • احتمال بیماری‌های پریودنتال یا بیماری‌های لثه بسیار بیشتر می‌شود.
  • امکان تنفس با دهان، تنفس بدبو و عفونت‌های باکتریایی نیز به‌دلیل اندربایت چند برابر افزایش می‌یابد.
  • فرد درگیر با آندربایت ممکن است مشکلاتی در صحبت کردن داشته باشد. گاهی این مشکل می‌تواند برای مدتی طولانی‌تر ادامه یابد.
  • آندربایت ممکن است به آپنه خواب و خروپف منجر می‌شود.
  • اندربایت ممکن است ساختار صورت و دهان را تغییر دهد.

انواع درمان


روش‌های متعددی برای اصلاح اندربایت وجود دارد. چنین روش‌های درمانی از جراحی فک تا استفاده از انواع تجهیزات ارتودنسی متغیر است. در شرایط بحرانی، جراحی تنها راه است. اگر تشخیص مشکلات و اقدامات مناسب در سنین کودکی صورت گیرد، این مشکل می‌تواند با کمک تجهیزات مناسب حل شود. ویزیت کودک توسط متخصص ارتودنسی، در سن 5 الی 7 سالگی مهم است. دو روش درمانی رایج برای اندربایت، معمولا برای اصلاح این عیب در کودکان و نوجوانان، دنبال می‌شود:

ماسک صورت

روند دیگری برای اصلاح اندربایت یا جلو بودن دندان‌ها در کودکان، استفاده از ماسک صورت فشار معکوس است. این ماسک از بیرون، شبیه ماسک بازیکن بیس‌بال است. این ماسک باید هر روز چند ساعت استفاده شود. این ماسک معمولا زمانی استفاده می‌شود که روش قاب سیمی، موثر نباشد. در برخی موارد، ارتودنتیست استفاده از این ماسک را همراه با پوشش چانه توصیه کند. بریس‌های ارتودنسی گاهی بسیار موثر هستند.

بریس‌ها

وسیله‌ای از جنس یک قاب سیمی در سقف دهان بیمار، ثابت می‌شود. ارتودنتیست این درمان را انجام می‌دهد و وسیله مربوطه را به بیمار تحویل می‌دهد. هر شب، یک کلید مخصوص متصل به قاب سیمی برای بزرگ کردن آن به مقدار بسیار کم استفاده می شود. این روش، به آرامی موجب می‌شود فک بالا بزرگ شود تازمانی که فک پایین دیگر جلوتر از فک بالا قرار نگیرد. بیمار باید همیشه با دندانپزشک که مسئولیت تنظیم قاب سیمی را برعهده دارد و درصورت لزوم، حمایت پزشکی از بیمار به‌عمل می‌آورد. این وسیله باید یک سال استفاده شود و سپس به‌جای آن، نگهدارنده استفاده می‌‌شود.

اینویزیلاین

اینویزالاین، هر دو هفته یک بار باید عوض شود. هر وسیله جدید، شما را هرچه بیشتر به هدف نهایی نزدیک می‌کند و به آرامی دندان‌ها را صاف و مرتب می‌کند. چون اینویزالاین برای هر بیمار، به‌صورت اختصاصی ساخته می‌شود، تراز کننده‌های آن به آرامی به شما کمک می‌کنند به لبخندی زیبا دست یابید. بنابراین، ترازکننده‌ها هر دو هفته یک بار، به‌ آرامی آرواره‌ها و دندان‌ها را جابجا می‌کنند تا از اندربایت رهایی یابید. درست مانند بریس‌های قدیمی، ارتودنتیست ممکن است پیشنهاد کند که از نوارهای لاستیکی برای تقویت و تحکیم حرکت فک، استفاده کنید. اگر ارتودنتیست به شما پیشنهاد کند نوارهای لاستیکی استفاده کنید، باید این کار را انجام دهید تا در مسیر درست درمان قرار گیرید و به لبخند زیبای بدون نقص خود دست یابید.

درمان زیبایی

این روش نسبتا جدیدی برای اصلاح اندربایت است. دندانپزشکی زیبایی درمان بسیار خوبی برای موارد خفیف اندربایت است و بیماران می‌توانند به این طریق، از جراحی پیچیده فرار کنند. این روش به تغییر شکل دندان‌های پایینی برای هماهنگی با دندان‌های بالا کمک می‌کند و سپس، ونیر روی دندان‌های بالایی قرار می‌گیرد. این روش، هماهنگی دندان‌ها را امکانپذیر می‌سازد، به‌طوری‌که مشکلات اندربایت همه با هم حل می‌شوند. این روش، مشکل را به‌طور فیزیکی حل نمی‌کند بلکه عملکرد فک را بهبود می‌بخشد که شکل درستی به فک‌ها و چانه می‌دهد و به بهبود عملکرد آرواره‌ها کمک می‌نماید.

عمل جراحی

درمورد بزرگسالان، جراحی تنها راه اصلاح اندربایت است. مراحل زیر زمانی انجام می شوند که ارتودنتیست تصمیم به جراحی می‌گیرد:

رادیولوژی وضعیت واقعی دو آرواره و میزان هماهنگی موردنیاز را نشان می‌دهد. روش دندانپزشکی عصبی عضلانی ممکن است برای تسکین درد مفصل گیجگاهی استفاده شود. همچنین، تاحدودی به بهبود عملکرد فک کمک می‌کند. حداقل دو سال پیش از جراحی، از بیمار خواسته می‌شود از بریس استفاده کند. در حین جراحی، فک پایین به عقب کشیده می‌شود و فک بالا به جلو رانده می‌شود تا با هم هماهنگ شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *