درد دندان

هایبا وجود آن که داروهای زیادی برای آرام کردن دندان درد وجود دارد، ولی باید گفت این درد به راحتی قابل تحمل نیست.گاهی شما نوشیدنی سرد یا گرمی می‌خورید و ناگهان از دندان درد منقلب می‌شوید، یا خوردن شیرینی شما را برای لحظاتی دچار دندان ‌درد می‌کند. برخی از مردم هم به خاطر مشکلات سینوسی، دندان درد می‌گیرند و آن زمانی است که تنها دندان‌های بالای آنان درد می‌گیرد. بسته به علت درد دندان از روشهای مختلفی برای درمان درد دندان بهره گرفته می شود.

دلایل دندان درد

1- پوسیدگی دندان:

شایع ترین علت دندان دردها (اما نه فقط این)، پوسیدگی دندان است.پوسیدگی های کوچک که فقط روی پوشش خارجی دندان (مینا) موثرند، معمولا دردی ندارند.
اما وقتی که پوسیدگی، مینای دندان را سوراخ می کند و به لایه داخلی دندان به نام عاج می رسد، دندان خیلی حساس و آسیب پذیر می شود. وقتی پوسیدگی پیشرفت کرد و به لایه های عمیق تر و داخلی تر دندان به نام پالپ رسید، درد شدید و تند و تیزی شروع می شود.

عفونت دندان پوسیده باعث مرگ پالپ دندان شده و آبسه (تجمع چرک) زیر ریشه دندان تشکیل می شود.بیماری پیشرفته لثه ای نیز باعث آبسه دندان می شود.عفونت و التهاب ناشی از آبسه دندان باعث بروز درد نبض دار و لرزشی می شود. لذا به سختی متوجه می شوید که دردهای دندان باعث ناراحتی شما شده است.

download (1)
2- همه ما می دانیم که بیماری لثه باعث قرمزی، ورم و خونریزی لثه می شود. اما بیماری پیشرفته لثه ای باعث درد دندان ، حتی در دندان های سالم هم می شود. عفونت لثه باعث التهاب لثه و استخوان و در نتیجه بروز ورم، از بین رفتن استخوان اطراف دندان و درد کند و کمرنگی می شود. آبسه لثه که در مراحل پیشرفته بیماری لثه رخ می دهد (پریودونتیت) نیز باعث درد دندان می شود.گاهی وضعیت قرار گرفتن دندان عقل در لثه ناجور است، لذا یا نمی تواند بیرون بیاید و یا بد شکل بیرون می زند و باعث درد و عفونت دندانی می شود

3- افتادن از بلندی و یا تصادفات رانندگی

حوادث باعث ترک برداشتن یا شکستگی دندان می شود که شما یا متوجه آن می شوید و یا نمی شوید. در این حوادث وقتی که خط ترک خوردگی دندان به پالپ آن (اعصاب) برسد، باعث بروز دردهای شدیدی در دندان می شود.حتی اگر خط ترک خوردگی دندان خیلی عمیق نباشد و به پالپ آن نرسد، تجمع پلاک دندان و میکروب ها در شکاف ترک باعث پوسیدگی دندان و دندان درد می شود.

4- گاهی اوقات ممکن است دچار دندان درد شوید، در حالی که اثری از ترک خوردگی و پوسیدگی دندان و بیماری پیشرفته لثه ای وجود ندارد. این درد می تواند ناشی از ترک مخفی دندان باشد که خیلی کوچک است و در عکسبرداری از دندان نیز معلوم نمی شود.این مشکل را سندرم دندان ترک برداشته می گویند که در اثر بد جویدن غذاها، دندان قروچه (به هم ساییدن دندان ها)، آسیب دندان (مثل ضربه به دندان)، ضعیف شدن دندان در اثر پر کردگی وسیع و بزرگ و… اتفاق می افتد.
گاهی اوقات در طی عصب کشی دندان ، ممکن است دندان در اثر فشار وارده به آن ترک بردارد.چنین ترک دندانی باعث بروز درد شدید موقع جویدن غذا می شود.

 

5- دندان قروچه

و به هم ساییدن دندان ها نیز باعث وارد آمدن فشار زیادی روی بافت نگهدارنده دندان ها و در نتیجه بروز درد در دندان و حتی در مفاصل و عضلات فک صورت می شود.

6- دندان عقل نهفته

نیز باعث دردهای دندان می شود.وقتی دندان عقل، جای کافی در فک نداشته باشد باعث بروز درد می شود. همچنین موقع بیرون آمدن، روی دندان کناری فشار وارد می کند و باعث درد می شود.

اگر دندان عقل به طور کامل بیرون نیاید و کمی بیرون بیاید، تمیز کردن آن سخت است.رشد میکروب ها روی مواد غذایی جمع شده در این دندان باعث ورم و قرمزی لثه با دردهای منتشره می شود (عفونت لثه).

گاهی هم وضعیت قرار گرفتن دندان عقل در لثه ناجور است (مثلا کج یا افقی است)، لذا یا نمی تواند بیرون بیاید و یا بد شکل بیرون می زند و باعث درد و عفونت دندانی می شود.
اگر این مشکلات دندان عقل برطرف نشوند، باعث بروز عفونت های خطرناک و درد شدیدی می شود

7- مسواک زدن غلط دندان ها و بیماری لثه باعث جدا شدن (عقب نشینی) لثه از دندان می شود. این مشکل باعث روباز شدن ریشه دندان می شود و دندان حساسیت زیادی به سرما، گرما و غذاهای ترش پیدا کند. نوشیدنی های اسیدی نیز باعث فرسایش بیشتر ریشه دندان شده و حساسیت دندان بدتر می شود.

8- وقتی که دندان ها مرتب نیستند و کج و کوله اند، روی دندان ها فشار و نیروی ناجوری وارد می شود و در نتیجه باعث التهاب اعصاب دندان ها و بروز درد می گردد.

9- درمان های ارتودنسی

(سیم گذاشتن دندان ها)، وقتی که سیم دندان تنظیم و یا محکم و سفت می شود، سیم گذاری دندان ها (ثابت یا متحرک) اغلب برای مدت زمان کوتاهی باعث درد دندان ها می شوند.
10- درد دندان می تواند در اثر مشکلی که مربوط به د

ندان و یا فک نیست، شروع شود. تعدادی از بیماری ها در سایر قسمت های بدن می توانند باعث درد دندان شوند، به عنوان مثال در طی چرک کردن سینوس ها (سینوزیت)، فشار ناشی از سینوس ها باعث بروز دردها در دندان های بالایی و عقب فک به علت نزدیکی سینوس ها به این دندان ها می شود.

برای کاهش دردهای دندان کودکان، این کارها را انجام دهید

1- پارچه حوله ای نم دار

پارچه حوله ای خیس و سرد یکی ار روش های خوب برای تسکین درد درآوردن دندان است. این پارچه را روی لثه های کودک قرار دهید تا بجود. حتی می توانید یک تکه یخ هم میان پارچه بگذارید و محکم ببندید تا خدای نکرده در گلوی کودک نپرد و سپس پارچه را در دهان کودک بگذارید تا بجود.
برای این منظور می توانید پارچه را در چای بابونه خیس کنید و در یخچال قرار دهید تا سرد و خنک بماند یا حلقه های پلاستیکی که برای دندان درآوردن کودکان است را نیز در یخچال قرار دهید تا سرد شود. سپس به کودک بدهید تا بجود.

2- دندونی

برای کودکانی که از درد لثه رنج می برند، می توانید دندونی های لرزان خریداری کنید. انواعی از دندونی وجود دارند که با گاز گرفتن کودک، شروع به لرزش می کنند و این مساله بسیار برای کودک خوشایند و دوست داشتنی است. برای اینکه باعث تسکین دردش هم بشود، آن را در یخچال قرار دهید تا سرد شود.

3- غذاهای منجمد

سرما و یخ به کاهش درد لثه کودکانی که در حال دندان درآوردن هستند بسیار کمک می کند. می توانید غذاهایی که کودک در آن سن مجاز به خوردن آنهاست را در فریزر منجمد کنید تا کودک آنها را بجود و سرمای آن درد دندانش را کاهش دهد. موز یخ زده یا شیر منجمد نیز روش های خوبی برای کم کردن درد هستند.

4- پستانک در یخ

برای کودکانی که پستانک می خورند می توانید پستانک آنها را در فریزر منجمد کنید تا هنگام مک زدن آن، سرمای موجود باعث بی حس شدن لثه ها و کم شدن درد آنها شود.

با این کارها از دندان دردها پیشگیری کنید:

– کودک باید بعد از دو تا سه سالگی، مرتباً توسط دندانپزشک معاینه شود.
کودک باید دندانش را حداقل یک بار در روز مسواک کند.
– اگر در ناحیه‌ای زندگی می‌کنید که، فلوراید به آب اضافه نشده است، مصرف مکمل‌های فلوراید الزامی است. بدین‌منظور با دندانپزشک خود مشورت کنید.

پر کردن یکی از راه های کاهش و  درمان دندان دردهای شدید  می باشد. دندانپزشکی عامل‌های متعددی را هنگام انتخاب نوع ماده مناسب برای پر کردن در نظر می‌گیرد که از آن جمله می‌توان به شدت و وسعت پوسیدگی ، محل پر کردگی در دهان و قیمت پر کردن دندان اشاره کرد.

مطالعه در مورد ایمپلنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *